Lokale Karen Bech Alslev har gået i skole i Viborg, har sin søster i byen endnu og så har hun sin gode jyske dialekt i behold. Men når det kommer til hendes madlavning er det midtjyske islæt svært at få øje på - lige her er hun nemlig ærkefransk.

Hun har arbejdet på velrenommerede restauranter som Restaurant Kanalen, Marchal D'Angleterre og står nu i spidsen for komfuret på den klassisk franske bistro, Maison, som ligger på Dronningens Tværgade midt i København.

Søndag den 8. juni styrer Karen køkkenet på Les Jeunes - måske iført en fransk baret - hvor hun vil kokkere skønne klassikere som asparges, hummer og due af de bedste råvarer.

Karen glæder sig til at komme tilbage til egnen, hvor hun er vokset op.

"Jeg glæder mig til at komme tilbage og lave mad midt i det jyske. For selv om jeg har arbejdet mange år i København, lægger jeg ikke skjul på, hvor jeg kommer fra - og det afspejler sig også i mine serveringer. Det skal smage af noget og være veltillavet. Det er et mantra for mig at gøre mig umage - uanset om jeg laver frikadeller til personalemad eller due til gæsterne".

Menu

Kammusling, agurk, melon og grøn chili

Hvid asparges, fjordrejer og sauce mousseline

Grøn asparges, sauce gribiche og croutons

Sort hummer, tomat, piment d'espelette og bisque

Pithiver, rosastegt due, foie gras og lang peber sauce

Crepes a la Romanoff

Pris pr. gæst for maden 650,-

Book dit bord lige her